На атомці встановлюють дизель-генератор

1353 0

Ми у соцмережах:

На атомці встановлюють дизель-генератор

На енергоблоці №4 Рівненської АЕС встановлюють мобільну дизель-генераторну станцію потужністю 800 кВт.

У випадку аварій та збоїв це дозволить забезпечити електроенергією напругою 0,4 кВ різне обладнання та системи блоку для роботи навіть у складних природніх умовах, зокрема, при температурі навколишнього середовища від +45°С до -45°С.

Зараз тривають монтажні роботи на другому каналі системи безпеки блоку, після чого розпочнуться випробовування. 

Використання окремих дизель-генераторних станцій передбачено для кожного енергоблоку Рівненської АЕС. На сьогоднішній день мобільні дизель-генераторні станції на енергоблоках №2 та №3 перебувають у дослідній експлуатації. Впровадження МДГС-400 на енергоблоці №1 заплановано під час планово-попереджувального ремонту блоку у 2019 році. За словами начальника цеху РАЕС Сергія Берьозкіна, для ефективної роботи МДГС у випадку повного знеструмлення АЕС на проммайданчику періодично проводитимуться випробування обладнання та тренування персоналу.

На РАЕС також придбано десять мобільних насосних установок МНУ-500 для підживлення систем технічної води і води басейну витримки енергоблоків: чотири для блоків №№1,2 та по три – для блоків №3,4. Сім МНУ-500 для блоків №№1,2,3 перебувають у режимі «чергування». Три мобільні установки для енергоблоку №4, на якому триває планово-попереджувальний ремонт, вже поставлені на РАЕС та після відповідних випробувань будуть введені у «чергування».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також