На атомці вже готуються до весняної відлиги

1075 0

Ми у соцмережах:

На атомці вже готуються до весняної відлиги

На Рівненській атомній електростанції активно впроваджуються підготовчі заходи до безаварійної експлуатації обладнання, будівель і споруд в період можливих цьогоріч весняних повеней та паводків.

За словами Віталія Поліщука, помічника генерального директора РАЕС, начальника управління з питань аварійної готовності та реагування, планом обумовлено перелік заходів, а також передбачено створення на майданчику електростанції протипаводкової комісії з питань запобігання можливим надзвичайним ситуаціям під час весняної повені. Зокрема забезпечуватиметься готовність персоналу та об’єктів підприємства до позаштатних ситуацій, викликаних проходженням льодоходу, весняної повені та дощових паводків.

- На наш колектив покладені відповідальні завдання: розрахунок власних сил та засобів для проведення запобіжних заходів з виконання робіт щодо ліквідації наслідків будь-яких природних явищ. Також до нашої компетенції входить забезпечення цілодобової належної координації і взаємодії з органами виконавчої влади усіх рівнів, порядку і регламенту зв’язку, інформування, оповіщення у разі виникнення вищезазначених ситуацій природного характеру, – коментує Віталій Поліщук.

На майданчику Рівненської АЕС проводиться оцінка й техогляд усієї необхідної водовідливної техніки, задіяної в ліквідації негоди: екскаваторів, бульдозерів. Підприємством також створюється необхідний запас паливно-мастильних, будівельних та сипучих матеріалів, освітлення, захисного одягу, відповідного інструменту. Виконується техобслуговування дренажних та переносних насосів.

Оглядають також гідротехнічні споруди, укоси  дамб і водозабірного ковша насосної станції додаткової води, каналізаційні системи, очисні споруди та інші об'єкти, на предмет готовності до весняних злив й повіні. А серед персоналу РАЕС проводиться роз'яснювальна робота щодо дотримання правил безпеки під час негоди,повідомляє веб-сайт Рівненської АЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також