На атомці знову працюють міжнародні експерти

926 0

Ми у соцмережах:

На атомці знову працюють міжнародні експерти

На Рівненській АЕС розпочалась місія підтримки ВАО АЕС-МЦ на тему «Обмін інформацією та досвідом в області запобігання потрапляння сторонніх предметів». До складу іноземної делегації, окрім представників регіонального центру, увійшли експерти Паризького центру ВАО АЕС, а також АЕС Моховце (Словаччина), АЕС Темелін (Чехія), АЕС Тяньвань (Китай) та АЕС Козлодуй (Болгарія).

 Місію, яка триватиме по 10 вересня, організовано на запит Рівненської АЕС з метою передачі позитивного досвіду в області попередження потрапляння сторонніх предметів у внутрішні порожнини обладнання. Фахівці перевірятимуть проведення робіт щодо попередження потрапляння сторонніх предметів в обладнання за усіма напрямками: дотримання нормативної бази, навчання персоналу, контроль виконання робіт, наявність наочних матеріалів.

Потрапляння сторонніх предметів у відкрите обладнання і компоненти систем першого контуру АЕС можуть призвести до пошкодження ядерного палива та обладнання АЕС, до збільшення дозового навантаження на персонал і радіоактивного забруднення, недовироблення електроенергії та комерційних втрат.

Керівник команди експертів Олег Семененко зауважив, що у порівнянні з попередніми місіями на РАЕС, ця має комбінований формат.

«Завдання команди оцінити поточний стан справ РАЕС в області попередження потрапляння сторонніх предметів у порожнини обладнання. З одного боку експерти проведуть спостереження за роботою спеціалістів електростанції на розкритому обладнанні енергоблоку №4 та опитування персоналу, проаналізують документацію, тобто отримають інформацію. З іншого – поділяться власною – на завершення місії експерти презентують свої практики і поділяться досвідом в галузі запобігання потрапляння сторонніх предметів при проведенні технічного обслуговування і ремонту розкритого обладнання. В підсумку команда експертів надасть незалежну оцінку та попередні рекомендації щодо поліпшення процедур в частині проведення робіт на розкритому обладнанні, - прокоментував Олег Семененко.

Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об'єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС для спільного досягнення найвищого рівня безпеки та надійності при експлуатації своїх атомних станцій.

Проведення місій підтримки є однією з ефективних програм ВАО АЕС, що сприяють підвищенню безпеки та надійності експлуатації атомних електростанцій всього світу. Вони є добровільними і виконуються за заявками АЕС.

Про це повідомляє офіційний веб-сайт РАЕС.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також