На Базарній — кіоски «в законі»

237 0

Ми у соцмережах:

На Базарній — кіоски «в законі»

Торгівлю на цій короткій вуличці біля центрального ринку вирішили не забороняти, а узаконити й впорядкувати. Цього літа на Базарній встановлять вісім новеньких павільйонів, в яких зможуть працювати лише зареєстровані підприємці. При цьому продавати в них дозволять тільки непродовольчі товари. Міськвиконком дав ярмарку на Базарній дозвіл працювати найближчі сім років, а далі — буде видно.

Наталія Глазкова, заступниця директора міського департаменту економічного розвитку:

— Організатором та розпорядником ярмарку на Базарній пропонується призначити директора ТОВ «Рівнеринок» Яніну Парфентій. Товариство готове нести всі витрати з облаштування цього ярмарку — від встановлення павільйонів до систем відеоспостереження, утримання території, отримання усіх необхідних дозволів. А департамент зобов’язується все це контролювати. Там буде 8 павільйонів, загалом 48 місць.

Анатолій Маєвський, заступник директора центрального продуктового ринку, організатор сусіднього ярмарку на вулицях Полуботка-Пересопницькій:

— От питання вулиці Шевченка було наболілим для нашого міста, але там зробили зараз проїзд, парковку і воно все буде нормально облаштоване — там було 144 торгових місця. І в цей же час здійснювалася стихійна неорганізована торгівля на вулиці Базарній. Вона там була десятки років, торгували десятки людей, ніхто нікому нічого не сплачував — як підприємці вони всі були неоформлені. Всі бачили, який там хаос. До нас звернулися люди з «Рівнеринку», запитали, чи не заперечуємо, що вони там зроблять сучасні павільйони? Ми їм трошки допомогли, хочемо, щоб в центрі міста був порядок. Крім того, є домовленість з керівництвом міста, що частина місць буде виділена торгуючим з вулиці Шевченка. В першу чергу — дружинам і жінкам наших хлопців, які зараз знаходяться на фронті. Тобто з 48 місць близько 18 відходить тим, хто здійснював торгівлю на Шевченка. Решта — тим, хто здійснював торгівлю на Базарній, вони реєструються як підприємці і починають сплачувати податки.

Це таке компромісне рішення — і для міста буде добре, і для торговців робочі місця збережуться. Павільйони ці дуже гарні, заступники міського голови уже їздили в той цех, дивилися. Якщо хто бачив у Кракові різдвяний ярмарок, то це — щось подібне. Буде 8 павільйонів по 6 місць. Залишається проїзд для пожежної техніки. Всі норми, які передбачені чинним законодавством, будуть дотримані. Обіцяють, що уже протягом двох-трьох тижнів будуть стояти павільйони.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також