На базі Рівненської АЕС після розмов про криптовалюту планують створити data-центр

2824 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

На базі Рівненської АЕС створять центр обробки інформації. Передувала цьому пропозиція Міністерства енергетики до "Енергоатому" розглянути можливість майнінгу криптовалют, щоб забезпечити додатковий ринок збуту для електроенергії АЕС.

 Як пише "Лівий берег", "Енергоатом" 19 січня провів тендер на проєктування центру обробки даних на Рівненській АЕС. Підряд вартістю 8,9 млн гривень виграло ТОВ "Київська енергетична будівельна компанія". Але в тендерних документах про таку можливість майнінгу криптовалюти прямо не йдеться.

Як пояснив начальник Управління інформації РАЕС Петро Кратік, для дата-центру потрібна велика кількість електроенергії:

«Ми виступимо постачальником електроенергії для цього data-центру. На рівні ОДА ми розглядали це питання. В них є інвестор, готовий вкладати кошти. Нам це цікаво, бо треба десь дівати електроенергію. Поки про криптовалюту не йдеться».

У жовтні 2020 року при Рівненській АЕС провели нараду, де обговорювали можливість та доцільність створення такого data-центру.

Однією з цілей проєкту є також покращення екологічної ситуації в Україні внаслідок повноцінного використання екологічних потужностей Рівненської АЕС з виробництва «чистої» – безвуглецевої електроенергії.

Наразі це питання на стадії розгляду, оскільки немає проектування, після якого можна почати будівництво.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також