На турбазі Біле озеро - безпечно, можна їхати на відпочинок

7032 0

Ми у соцмережах:

На турбазі Біле озеро - безпечно, можна їхати на відпочинок

Це підтверджують еколого-хімічні та радіаційні показники на території реабілітаційно-оздоровчого комплексу Рівненської АЕС

Перед відкриттям літнього сезону на РОК «Біле озеро» здійснюється моніторинг усіх еколого-хімічних та радіаційних показників задля підтвердження відсутності негативних чинників на довкілля та здоров’я населення.

Результати санітарно-мікробіологічного дослідження питної води відповідають вимогам Державних санітарних правил і норм (ДСанПІН 2.2.4-171-10). Такі ж результати показали лабораторно-інструментальні дослідження води в озері та піску пляжу РОК «Біле озеро». Відповідні дослідження здійснював Вараський районний відділ ДУ «Рівненський ЛЦ МОЗ України».

Також перед відкриттям бази відпочинку та рекреації проведено комплексне радіаційне обстеження її території та об’єктів. Комісія на чолі із заступником начальника цеху радіаційної безпеки РАЕС обстежила житлову зону, їдальню, господарську зону, спортивний, дитячий та танцювальний майданчики, пляж та пункт рятувальників, вхідні ворота та естакаду. Зокрема, перевірено потужність еквівалентної дози на території реабілітаційно-оздоровчого комплексу, поверхневу забрудненість ґрунту Cs-137 та активність даного радіонукліду в хвої, траві, воді та донних відкладеннях озера, а також активність H-3 у воді озера. За результатами проведеного дослідження, обмеження для відпочинку населення на території РОК «Біле озеро» відсутні.

Юлія КУЛАЄВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також