На «Бурштин України» призначили нового директора – викликали поліцію

3569 0

Ми у соцмережах:

Дмитро Тяглій викликав поліцію

23 липня на державному підприємстві «Бурштин Україна, яке працює на вулиці Київській у Рівному, змінився керівник.

Виконувач обов’язки голови Державної служби з геології та надр, якій підпорядковується «Бурштин України», Вадим Гончаренко підписав наказ на звільнення Дмитра Тяглія, який виконував обов’язки генерального директора державного підприємства останні чотири роки.

Новим в.о. гендиректора Держгеонадра призначила 36-річного Ігоря Даниленка. З відкритих джерел відомо, що п.Даниленко був учасником АТО та на початку цього року працював інспектором Святошинського управління поліції у Києві.

За даними ClarityProject, у 2017-2018 роках Ігор Даниленко був співвласником та директором київського  ТзОВ «Пачука», яке працює у сфері нерухомості.

Дмитро Тяглій зазначає, що його не попередили про звільнення. За його словами, на підприємство раптово приїхали представники Держгеонадр, представили нового директора та навіть не дозволили забрати звільненому керівникові особисті речі.

За словами Дмитра Тяглія, він викликав поліцію, адже не було складено навіть акту прийому-передачі, а його на територію «Бурштину України» вже не пропускають.

Поліція, за словами п.Тяглія, приїхала, проте дані у єдиний реєстр досудових розслідувань, як він просив, не внесла.

За словами речника ГУ Нацполіції у Рівненській області Антона Крука, Дмитро Тяглій викликав поліцію, повідомивши про рейдерство. Проте рейдерства, за словами полісмена, не було.

Бурштин України» - державне підприємство, яке підпорядковується Держгеонадрам, – зазначає п.Крук. – Полісмени перевірили усі документи: є наказ  Держгеонадр на призначення нового керівника. Яке ж це рейдерське захоплення? Проте відомості за фактом було внесено до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Матеріали спрямовано до управління захисту економіки для подальшої перевірки, зокрема встановлення чинності документів про призначення.

Зазначимо, що ДП «Бурштин України» має спецдозвіл на видобуток бурштину поблизу Клесова, а також виробничу базу для обробітку бурштину та виробництва ювелірних виробів. Окрім того, підприємство – одне з двох, яким уряд надав повноваження проводити рекультивацію порушених незаконним видобутком бурштину земель. Через бюрократичну тяганину та протидію у Києві державне підприємство останніми роками повноцінного видобутку бурштину не проводить.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також