На Демидівщині лисиця вкусила пса: у чотирьох селах тепер карантин

969 0

Ми у соцмережах:

На Демидівщині лисиця вкусила пса: у чотирьох селах тепер карантин

У селі Вовковиї Демидівської громади зареєстрували випадок захворювання на сказ у домашнього собаки. До цього призвів укус тварини лисицею.

Рішенням Державної надзвичайної епізоотичної комісії при Дубенській РДА накладено карантинні обмеження на села Вовковиї, Глибока Долина, Ільпибоки та Рогізне. Також прийнято план заходів щодо локалізації та ліквідації захворювання на сказ у Вовковиях та навколишніх населених пунктах і лісових масивах, які входять в загрозливу зону.

Зазначимо, що сказ – невиліковна інфекція багатьох видів тварин і людини. Збудником недуги є вірус, який вражає центральну нервову систему, що призводить до порушення дихання і внаслідок цього до смерті.

Як повідомляють в Дубенському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби, цьогоріч це вже третій  випадок сказу на території Дубенського району.  Тому не нехтуйте вакцинацією домашніх улюбленців! До речі, Державна служба ветеринарної медицини щеплення проти сказу проводить безкоштовно. За додатковою інформацією звертайтесь до спеціалістів ветеринарної медицини, які обслуговують ваш населений пункт, або у Дубенську районну державну лікарню ветеринарної медицини тел. 4-52-87.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також