На диктофон незрячому чекати роками

1594 0

Ми у соцмережах:

На диктофон незрячому чекати роками

Як інвалід І групи по зору, я маю право на безкоштовне одержання від держави цифрового диктофона. Їх спеціально для незрячих випускає підприємство у Донецьку. Ці диктофони мають інструкцію, написану шрифтом Брайля, та програму, яка читає текстові файли голосом.

Як інвалід І групи по зору, я маю право на безкоштовне одержання від держави цифрового диктофона. Їх спеціально для незрячих випускає підприємство у Донецьку. Ці диктофони мають інструкцію, написану шрифтом Брайля, та програму, яка читає текстові файли голосом. Зібравши всі необхідні документи, я став у чергу на отримання диктофона в управлінні праці та соцзахисту населення. Втім, вже минуло майже два роки, а черга не рухається. Два місяці тому я телефонував з цього приводу на «гарячу лінію» з начальником обласного управління праці та соцзахисту населення. Просив, щоб мені допомогли придбати диктофон за мій кошт. Мені пообіцяли з допомогою. Але результату ніякого нема досі.

Петро Борисюк, пенсіонер, м. Рівне
Віра Мельник, начальник міського управління праці та соціального захисту населення: — У черзі на отримання диктофона у Рівному перебуває 111 незрячих. Петро Борисюк — під номером 100. Наприкінці кожного року ми направляємо у Міністерство праці та соцальної політики замовлення на диктофони, протези і т. п. І звідти протягом року їх отримуємо. Торік жодного диктофона місту не надійшло. Окрім цього, було внесено зміни до Інструкції про надання диктофонів. Тож тепер в першу чергу ними забезпечує держава студентів та слухачів вищих навчальних щакладів. Чому так? Вочевидь, спочатку держава пільгу таку для незрячих запровадила, а потім зрозуміла, що не зможе її надання забезпечити.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також