На дорогах Рівного — «гаряче» асфальтування

479 0

Ми у соцмережах:

На дорогах Рівного — «гаряче» асфальтування

У бригад міського ШЕУ настала «гаряча» пора — тепер чи не кожного дня водії спостерігають за їхньою роботою у різних частинах Рівного. Місцеві комунальники активно зайняті поточним ремонтом доріг і ремонтують вибоїни. Якщо раніше через погодні умови використовували холодне асфальтування, то тепер уже можна перейти на гаряче, бо за вікном +20.

Руслан Гудима, директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста:

— Розпочали поточний ремонт вулиць по місту. Рівняни могли помітити, що деякі перехрестя вже привели до ладу, а де потрібно — зробили пониження: дбаємо про комфорт не тільки водіїв, а й пішоходів, зокрема, осіб з обмеженими фізичними можливостями. Працюємо в центрі, біля Покровського. Уже розпочали й дороги ремонтувати — вулицю 16 Липня, Кавказьку. Насамперед нині йдеться про ті проблемні ділянки, на які припадає найбільше навантаження. Дійдемо й до спальних районів, це теж треба, але дорогою там, переважно, користуються вранці і ввечері — щоб доїхати на роботу і повернутися з роботи… Тому за пріоритет зараз треба брати наші головні транспортні артерії, якими люди користуються найбільше упродовж робочого дня.

Рівняни часом цікавляться, а чим відрізняється холодне асфальтування від гарячого? Принцип і призначення справді різні. Якщо гарячим ми можемо «закривати» великі ділянки аварійних робіт і поточних ремонтів, то при холодному такого не можемо дозволити з двох причин: холодний значно дорожчий і його властивості все ж нижчі. Гарячий потребує дотримання температурного режиму для вкладання, тому його не задієш у холодну пору року, коли потрібен терміновий ремонт. Але нині погодні умови уже дозволяють використовувати й гарячий.

На жаль, рівненський асфальтний завод не запустили, є питання його реконструкції, яку так і не зробили, бо на це потрібні великі кошти. Тому доведеться закуповувати.

Щодо капітальних ремонтів, то нових проєктів у громаді наразі не планується — хіба що буде така можливість із залученням співфінансування від інвесторів, забудовників і місто піде назустріч людям, які готові вкласти у це свої кошти. Закінчуємо те, що було розпочато. Поточними ремонтами підтримуємо дороги в належному стані.

Де саме і коли відремонтують дорогу — комунальники тепер розповідають рівнянам у соцмережах. Міське ШЕУ щодня публікує план робіт по конкретних вулицях, а потім ще й показує фото результатів. Наприклад, з понеділка, 7 квітня, запланували ремонти доріг на вулицях Енергетиків, Молодіжній, Симона Петлюри та Словацького. А згодом візьмуться також за Соборну — Князя Володимира та Київську.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також