Стверджують, що на дорозі до військової частини вкрадено понад 8 мільйонів

12488 0

Ми у соцмережах:

Ігор Войтко

Приватна будівельна компанія вкрала у держави більше 8 мільйонів гривень. Таке звинувачення Спецпрокуратура у сфері оборони Західного регіону висунула фірмі «Будальянс груп», яка два роки тому займалася ремонтом дороги до однієї з військових частин на Рівненщині.

Слідство доводить, що у травні 2022 року директор компанії Ігор Войтко завищив обсяги і вартість ремонтних робіт під’їзної дороги до військового об’єкта. Крім того, деякі із цих робіт не відповідали вимогам договору і заявленим характеристикам, а декотрі не були виконані взагалі. Йому висунули звинувачення у внесенні неправдиві відомостей в офіційну документацію, на підставі якої потім отримав гроші від держави. Внаслідок таких махінацій він заволодів більше 8,3 млн грн бюджетних коштів.

У четвер, 8 серпня, районний суд Львова взяв під варту Ігоря Войтка із можливістю внесення застави у розмірі 1,2 млн грн. Військова прокуратура не розкриває деталей того, про яку військову частину йдеться, на підставі державної таємниці. Адже цю інформацію може використати ворог, щоб завдати по ній удар. Відомо лише, що знаходиться вона в одному з районів Рівненщини.

Додамо, що фірмі «Будальянс груп» лише торік вдалося виграти більше сотні тендерів на дрібні ремонти доріг в обласному центрі. Загалом з бюджету обласного центру їй було заплачено понад 20 мільйонів гривень. Схожа тенденція й цього року. Компанія «Будальянс груп» отримала більше сотні замовлень на ремонти рівненських доріг. Тендери було розбито на суми менші за 200 тисяч, що дозволило компанії підписати прямі договори та уникнути конкуренції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також