На Дубенщині планують вбити 10 хижаків в лісах

1521 1

Ми у соцмережах:

На Дубенщині планують вбити 10 хижаків в лісах

Районна адміністрація Дубенщини погодила відстріл 5 – 10 хижих тварин в лісах району. Таким чином збираються боротися з можливою епідемією сказу.

У зв’язку із виявленням двох випадків сказу в Дубенському районі перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Іщук провів робочу нараду із керівниками та власниками лісомисливських господарств району. Про це повідомляє місцевий інформаційний ресурс 03656.com.ua

Нараду проведено з метою недопущення захворювання на сказ диких та свійських тварин, адже на виконання плану заходів по ліквідації осередку сказу керівники та власники лісомисливських господарств зобов’язані провести діагностичний відстріл 5-10-ти голів диких м’ясоїдних на неблагополучній території для проведення вірусологічних досліджень на сказ, інформують в Дубенській РДА.

Також лісівники при систематичному обстеженні угідь, де мешкають дикі тварини і при виявленні їх трупів, або тварин з підозрілою поведінкою зобов’язані негайно повідомляти про це спеціалістів державної служби ветеринарної медицини.

Варто зауважити, що відповідно до затверджених профілактичних заходів до полювання не допускатимуться невакциновані проти сказу собаки, про що у мисливців повинні бути відповідні документи.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також