На Дубенщині ветеран війни вирощує лохину

1515 0

Ми у соцмережах:

На Дубенщині ветеран війни вирощує лохину

Мешканець села Турʼя, що на Дубенщині, Ігор Фінюк вирішив серйозно зайнятися ягідництвом.

Ветеран взяв у власність для ведення особистого сільського господарства поле, розташоване на території колишнього колгоспу, повідомляє congress.

- На розчищеній від чагарників ділянці висадили перші саджанці малини та лохини. Встановили систему поливу, адже ці культури потребують особливого догляду, – розповідає Ігор Фінюк.

Наразі в обробітку родини 2 га землі. Тут вирощують 6 сортів лохини: є куплені саджанці, а також власної селекції.

-Минулого року ми із 50 соток зібрали десь 400 кг лохини. Кущі ще молоді, найкраще плодоноситимуть десь через 2-3 роки. Їхній ресурс – це десь 60-70 років, тому на перспективу це гарна справа. Маємо вже своїх постійних клієнтів, здаємо ягоди в заклади харчування як на Дубенщині, так і в сусідній Кременеччині , – додає зазначає син ветерана Андрій.

Дізнавшись про програму держпідтримки ветеранського бізнесу, родина Фінюк звернулася до Дубенської райдержадміністрації за допомогою у написанні проєктної заявки.

За грантові кошти, а це 500 тис. грн, придбали додаткових 1200 сертифікованих саджанців лохини, дробилку, що дозволить робити щепу для підсипання кущів, насос потужністю 7,5 кВт, господарські інструменти та добрива.

До обробітку та збору лохини планують залучити ще 6 місцевих жителів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також