На Дубенщині знову виявлено сказ

976 0

Ми у соцмережах:

На Дубенщині знову виявлено сказ

Цього разу зафіксовано випадок сказу червоної лисиці в селі Дитиничі, Плосківської сільської ради.

У селі Дитиничі у приватне господарство забіг лис. Його застрелила єгерська служба.
Спеціалісти державної служби ветеринарної медицини району відібрали патматеріал (голову червоної лисиці), та направили її в Рівненську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, для вірусологічного дослідження на сказ.
Результати досліджень патологічного матеріалу показали наявність сказу у лисиці.
Дубенська РДА повідомляє, що у селі Дитиничі введено карантин на 60 діб. До загрозливої зони ввійшли села, розташовані у радіусі 10 км.: Плоска, Клюки, Бірки, Переросля та Судобичі Плосківської сільської ради; а також Семидуби, Довге поле, Семидубської сільської ради тасело Підлужжя, Птицької сільської ради.
До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.
Фахівці ветеринарної служби здійснюватимуть щоденний подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів і собак.
Керівників мисливських господарств зобов’язали провести діагностичний відстріл не менше 5-10 голів диких м’ясоїдних на неблагополучній території, для проведення вірусологічних досліджень, провести депопуляцію червоної лисиці, довести її щільність до 0,5-1 голови на 1000 га угідь.
На мисливських угіддях, а також у загрозливій зоні заборонено промисловий і ліцензійний відстріл диких тварин, їх відловлювання і вивезення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також