На дві стоянки у Рівному — директор і заступник

2269 0

Ми у соцмережах:

На дві стоянки у Рівному — директор і заступник

Досі нікому не було діла до двох комунальних стоянок, що у Рівному в мікрорайоні «Ювілейний». Їхню роботу забезпечує комунальне підприємство «Інтелектуальні транспортні системи — Рівне», в якому 12 працівників на чолі з директором.

Раніше у заступника директора цього підприємства Лілії Мигович була ідея взяти на обслуговування світлофори міста, які на той час саме передавали з балансу МВС. Але зуміла п.Мигович спровокувати лиш конфлікт з міськими депутатами. Адже непростим виявилось це питання — бо на утримання світлофорів щороку виділяють мільйони гривень. Зрештою, взагалі постало питання — чи доцільно утримувати це комунальне підприємство.

Володимир Хомко, міський голова:

Є цілий офіс, який керує цими стоянками. Там працює 13 людей, які збирають гроші та платять собі зарплату. Хочемо скоротити усіх працівників, стоянки передати на баланс міського ШЕУ, а зекономлені гроші витратити на ремонт доріг у Рівному. Зараз ми шукаємо, де можна урізати видатки, адже є нестача надходжень до бюджету. Тому вирішили на стоянках зекономити. Мене взагалі дивує, для чого стоянкам був потрібен директор і його заступник.

Сергій Васильчук, заступник міського голови:

— На мою думку, це просто нісетнітниця — існування підприємства, яке має у своєму розпорядженні лише дві земельні ділянки, але утримує директора та бухгалтера. Вважаю, є кілька варіантів, як з цим можна вчинити. Один з них — виставити землю на аукціон. Колись тією землею, що на Ювілейному, цікавився інвестор. Адже там можна легко побудувати хороший кількарівневий паркінг.

Віктор Климук, Рівненське ШЕУ:

Ми готові взяти на баланс стоянки. Потрібно буде тільки найняти кілька сторожів, які б забезпечували там порядок. Наразі ведеться економічний обрахунок, скільки грошей буде вивільнено під час цієї реорганізації.

Андрій Кулєша, директор КП «Інтелектуальні транспортні системи — Рівне»:

Наше підприємство є комунальним. Тому як вирішать депутати міської ради, так і буде. Скажу лише, що весь цей час ми існували без жодної копійки з міського бюджету. Тобто ми самі на себе заробляли та виплачували зарплату всім працівникам.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також