На двох перехрестях у Рівному вже є світлофори з резервним живленням

740 0

Ми у соцмережах:

На двох перехрестях у Рівному вже є світлофори з резервним живленням

Нещодавно міська рада виділяла кошти на обладнання світлофорів резервним живленням. Тобто щоб вони працювали у разі зникнення електроенергії. Тендерні закупівлі ще не проведено. Але столична фірма «Спецелектромонтаж-7» та харківська «Комкон-Трафік» уже надали кілька блоків резервного живлення для демонстрації їхньої роботи. Вони уже встановлені на перехресті вулиць Соборної — Княгині Ольги — Князя Володимира та Чорновола — Карнаухова — Басівкутської.

Цього року в Рівному також планують встановити 39 нових світлофорів з відліком часу. Витратять на них близько 750 тисяч гривень. Обладнання має продати київська фірма «Електронні технології України», з якою був підписаний відповідний договір.

Дарія Микосянчик, речниця «Міськсвітла»:

З початком весни почалося оновлення світлофорів на вулицях міста. У планах як заміна старих світлофорів, так і встановлення нових об’єктів. Щодо старих світлофорів, то кожне обладнання має свій термін експлуатації. Є місця, де лампові світлофори уже втратили свою потужність. Тому їх буде замінено на світлодіодні. Світлофори нового зразка споживають набагато менше електроенергії. Щодо встановлення нових об’єктів, то вони будуть облаштовані на складних перехрестях, де є потужний рух. Загалом нові світлофорні об’єкти з’являться на перехрестяхі вулиць Київської — Відінської — Грушевського; Автовокзал — Данила Галицького — Київська; Романа Шухевича — Князя Володимира — Литовська та на вулиці Захисників Маріуполя. Загалом із 39 запланованих замінили уже близько 30% світлофорів. Вартість транспортного світлофора становить 21 370,27 грн, пішохідного — 10 857 грн.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також