На дворі холодно, а потіють пахви!

3203 0

Ми у соцмережах:

На дворі холодно, а потіють пахви!

Коли людина пітніє в спекотну погоду, під час фізичних навантажень або при нервово-емоційних ситуаціях — це нормальна реакція організму. А як пояснити виділення поту в холодну погоду?

Причиною може бути одяг, підібраний не по сезону. Зокрема, синтетичний здатний порушити природний процес теплообміну — людині може стати дуже жарко в такому одязі і, навпаки, холодно. Сильне «укутування» тіла в теплий одяг при несильному морозі також може позначитися на теплообміні.

Рясне потовиділення, навіть якщо температура повітря досить низька, може викликати вживання алкогольних напоїв і гострих, солоних та пряних страв.

Причиною може бути й спадковий фактор — така людина буде страждати надмірною пітливістю незалежно від пори року і стану організму.

Причинами надмірного потовиділення можуть бути стресові ситуації, депресивний стан і порушення сну, що призводять до нервового напруження, а також ожиріння.

Якщо у людини піт має неприємний запах, то в цьому випадку може йтися про захворювання в організмі. Поширені захворювання, які можуть викликати надмірне виділення поту: гіпертиреоз; цукровий діабет; ревматизм; рак.

Пітливість може бути й окремою хворобою, яка називається гіпергідрозом. У деяких випадках холодне потіння слід сприймати більш серйозно, так як воно може бути ознакою кисневого голодування або шокового стану. Якщо потовиділення супроводжують сильні болі в грудях, що віддають в руку, блідість, високий тиск, це може бути серцевим нападом.

Пітніти в холодну погоду дуже небажано, адже можна застудитися. Якщо ви відчуваєте, що почали пітніти під одягом — потрібно швидко відрегулювати температуру тіла. Для початку варто уповільнити крок і знизити фізичну активність. Потім ненадовго зніміть який-небудь елемент одягу, щоб тіло віддало зайве тепло, наприклад, шапку або рукавички.

Допоможуть й аптечні засоби, які мають протимікробну, антисептичну та дезодоруючу дію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також