На фестивалі борщу у Млинові кухарі з семи регіонів України встановили рекорд

1767 0

Ми у соцмережах:

На фестивалі борщу у Млинові кухарі з семи регіонів України встановили рекорд

Щорічний фестиваль "Молодий борщ" зібрав у селищі Млинів кухарів із семи регіонів України та проходив під гаслом "Молодий борщ єднає Україну" і мав благодійну мету — збір грошей на створення навчального інклюзивного центру.

Традиційну українську страву на фестивалі у Млинові готували за 13 рецептами, які побутують у різних областях України. Тож інгредієнти в борщі мали регіональні особливості, повідомляє Суспільне.

Учасники з Маріуполя додали у свою страву кільку.

 Борщ від учасників з Маріуполя. Фото: Суспільне Рівне

Борщ на фестивалі у Млинові готує і Наталія Кононенко із міста Дніпрорудне Запорізької області.
 
- Розташоване на березі Каховського водосховища, знаємо всі, яка там ситуація наразі. Тут маємо унікальну можливість презентувати пісний борщ з рибою, яка сушиться в печі. Такий борщ готували наші пращури, коли жили на території Великого лугу, затоплений у 1955 році. Славнозвісні плавні, де діти могли корзинами ловити рибу, її сушили в печі на соломі, вона довго зберігалася, а коли наставав піст, то з неї готували борщ. Унікальний рецепт, який зберігся до сьогодні. Але зараз надзвичайно складно знайти сушену в печі рибу. Але ми її знайшли на Рівненщині, аж в Нобелі, — зазначила Наталія Кононенко.
Фестиваль молодого борщу
Наталія Кононенко готує борщ за рецептом пращурів з Великого лугу. Фото: Суспільне Рівне
Команда з Херсонщини готує борщ із перцем. Тому, кажуть її учасники, страва не червона, а жовтогаряча на колір із духмяним ароматом.
Фестиваль молодого борщу
Фото: Суспільне Рівне
Фестиваль молодого борщу
Учасники з Херсонщини. Фото: Суспільне Рівне
Фестиваль молодого борщу
Фото: Суспільне Рівне
Учасників з Шепетівки Хмельницької області готували борщ з білими грибами.
Фестиваль молодого борщу
Учасники з Шепетівки. Фото: Суспільне Рівне
Загалом гастрофестиваль зібрав учасників із семи регіонів України, зазначила організаторка заходу, голова ГО "Жіноча взаємоДія" Ольга Горкавчук:
 
- Захід об'єднав місцеві родини та переселенців задля спільного результату — найсмачнішого українського борщу. Під девізом “Молодий борщ єднає Україну” смакуємо 13 регіональних борщів, які приготували команди з Маріуполя, Харкова, Херсонської, Луганської, Запорізької, Житомирської, Хмельницької, Тернопільської, Рівненської областей. Зірковий борщ готуватиме гість заходу Костянтин Грубич.
Фестиваль молодого борщу
Костянтин Грубич готує "зірковий борщ". Фото: Суспільне Рівне
На фестивалі замахнулися на національний рекорд . Для цього запросили на захід представників Національного реєстру рекордів України. Його керівниця Лана Вєтрова повідомила Суспільному, що нарахували 1 208 літрів і це рекорд в номінації "Найбільший об’єм молодого борщу, приготовлений за різними рецептами на одній локації".
 
Гастрофестиваль "Молодий борщ" був благодійним. На заході організували збір грошей на створення навчального інклюзивного центру. Зі слів організаторки, громада, яка збере найбільше грошей за свою страву, отримає право у 2024 році прийняти захід “Молодий борщ” у себе.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також