На гараж пільг немає

2588 0

Ми у соцмережах:

На гараж пільг немає

Я — власник гаража, член автогаражного кооперативу «Колесо». Хочу з’ясувати, чи мають право збори кооперативу скасовувати пільги для його членів. Оскільки я — 70-річний пенсіонер, ветеран Збройних сил України, учасник бойових дій, то досі за свій гараж платив 12 гривень за квартал, а нині — 22,50. Це — половина того, що платять члени кооперативу, які не користуються пільгами. Тепер з пільговиків хочуть брати по 45 гривень у квартал. Пільговиків у кооперативі мало, а ось неплатників — набагато більше. Не виключено, що саме через них і скасували пільги.

Я — власник гаража, член автогаражного кооперативу «Колесо». Хочу з’ясувати, чи мають право збори кооперативу скасовувати пільги для його членів. Оскільки я — 70-річний пенсіонер, ветеран Збройних сил України, учасник бойових дій, то досі за свій гараж платив 12 гривень за квартал, а нині — 22,50. Це — половина того, що платять члени кооперативу, які не користуються пільгами. Тепер з пільговиків хочуть брати по 45 гривень у квартал. Пільговиків у кооперативі мало, а ось неплатників — набагато більше. Не виключено, що саме через них і скасували пільги. Нам кажуть, що кооператив — приватна фірма, тому мусимо платити більше. Бо, мовляв, не вистачає на зарплати голові кооперативу, бухгалтеру. Але як тоді інші приватні фірми можуть надавати пільги пенсіонерам? Приміром, ті, які надають послуги з підключення кабельного телебачення, встановлення домофонів. Їм же теж держава не надає дотацій. Свій «Москвич» я купив ще у 1985 році. Тоді ж придбав і металевий гараж. Тодішній керівник ДТСААФ надав мені дозвіл на встановлення гаража і місце для нього. Користуюся я гаражем уже 25 років. А тепер, виходить, він уже — не мій, а кооперативний і я повинен за місце під ним платити таку велику суму. Це притому, що за користування цегляними гаражами члени нашого кооперативу платять менше. Чому в кооперативі, де налічується понад 1000 гаражів металевих і понад 100 цегляних, така велика плата за місце?

Михайло Бабійчук, м. Рівне.
Тарас Кристецький, голова автогаражного кооперативу «Колесо»: — Згідно зі статутом кооперативу, збори його членів мають право встановлювати чи скасовувати пільги в оплаті членських внесків. Раніше у нас справді такі пільги мали 130 членів кооперативу з усіх1600. Тобто натомість більші суми доводилося сплачувати непільговикам. У вересні 2009 року на загальних зборах членів кооперативу було прийнято рішення про скасування пільг. Тож нічим помогти п. Бабійчуку не можу. Щодо розміру членського внеску, то його встановлює правління кооперативу, яке складається з 11 осіб. Розрахунок розміру членського внеску здійснюється на підставі витрат на обслуговування гаражів: підмітання території біля них, прочищення від снігу, охорону тощо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також