На гаражі, авто та школу у Костополі: бюджетна комісія облради збільшила видатки обласного бюджету

882 0

Ми у соцмережах:

На гаражі, авто та школу у Костополі: бюджетна комісія облради збільшила видатки обласного бюджету

Перед сесійним засіданням Рівненської облради, на якому вноситимуть зміни до обласного бюджету, бюджетна комісія вирішила збільшити видатки, скоротивши, зокрема, резервний фонд.

 На минулому засіданні бюджетної комісії на початку тижня депутати вже зменшили резервний фонд, кошти в якому зберігають на випадки надзвичайних ситуацій, зменшили на понад 30 млн грн, зокрема через те, що обласний бюджет втратив 29 млн грн надходжень з ренти за вирубку лісу (Верховна Рада змінами до Бюджетного кодексу ці надходження забрала до державного бюджету та бюджетів ОТГ).

Директорка обласного департаменту фінансів Лідія Біляк сьогодні на засіданні комісії озвучила додаткові зміни до бюджету, які винесуть на нинішню сесію.

Так, резервний фонд зменшать ще на 1,8 млн грн, щоб близько 800 тис.грн виділити на заходи безпеки закладів управління освіти (за рекомендацією правоохоронних органів), 50 тис.грн - на капремонт авто обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, 800 тис.грн - на реконструкцію гаражів обласного центру екстреної медичної допомоги під диспетчерський пункт, 200 тис.грн - на облаштування внутрішньої вбиральні у приміщенні, де початкові класи Цепцевицької школи (Сарненського району).

У селі, до слова, будують нову школу, а тому нинішнє приміщення не внесли у перелік закладів, які отримають кошти на внутрішні туалети за рахунок освітньої субвенції (загалом 34 млн грн на 114 шкіл області). Проте депутати наполягли, що діти не можуть чекати два-три роки, поки у Цепцевичах зведуть нове приміщення школи.

Ще з обласного бюджету за рахунок торішнього залишку резервного фонду виділять кошти на прохання Костопільської та Володимирецької РДА. 500 тис. піде на придбання обладнання для ФАПів у Володимирецькому районі, де були ремонти за проектом Світового банку. А три мільйони гривень -  на ремонт Костопільської ЗОШ №6.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також