На «гарячому» у Рівненському районі зловили палія

5010 0

Ми у соцмережах:

На «гарячому» у Рівненському районі зловили палія

Неподалік села Понебель працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу виявили чоловіка, який самовільно випалював суху рослиність.

А це є порушенням статті 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статті 27 Закону України «Про рослинний світ» та розділу ІІ «Порядку випалювання сухої рослинності, або її залишків».

Палія притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.77-1 КУпАП. Сума адміністративного стягнення становить – 3060 грн.

З метою недопущення спалювання рослинності та її залишків, а також запобігання виникненню пожеж та їх розповсюдження на прилеглі території і лісові насадження працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу систематично проводяться рейдові заходи під час яких фахівці роз’яснюють населенню щодо заборони випалювання сухої рослинності та її залишків.

- На жаль, скільки не доводимо до відома громадян через інтернет ресурси, радіо, телебачення про шкоду та штрафи при спалюванні рослинності - паліїв сухої рослинності не меншає, кажуть екологи та додають, - Упродовж  пожежонебезпечного періоду державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу за статтею 77-1 КУпАП притягнуто 52 правопорушника, на загальну суму штрафів 160 тисяч гривень. Шановні громадяни ,  будьте свідомими,  не шкодьте довкіллю, оточуючим та собі, а також утримуйтесь від відвідування лісових масивів і відкритих територій, особливо якщо у вашому регіоні велися чи ведуться активні бойові дії! 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також