На генератори у Рівному ажіотаж спав, але хабарі ще беруть

1316 0

Ми у соцмережах:

На генератори у Рівному ажіотаж спав, але хабарі ще беруть

Під час постійних відключень електроенергії дизельні генератори були одним з найбажаніших товарів. Але після унормування ситуації попит на них спав. Однак нещодавно правоохоронці заявили, що затримали на «гарячому» керівника «Рівнестандартметрології». Посадовець взяв хабар за дозвіл на сертифікацію дизельних генераторів.

Із офіційного сайту державної установи стає відомо, що її очолює 42-річний Сергій Ступак. Затримали чиновника на вулиці Замковій у вівторок, 25 квітня. У чоловіка знайшли «мічені купюри» та затримали. Йому вже повідомили про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 93 940 грн застави. Крім того, суд наклав арешт на майно чоловіка.

42-річного посадовця з Рівненського району підозрюють за частиною 3 статті 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди).

Оксана Жужельська, речниця прокуратури Рівненщини:

За даними слідства, посадовець вимагав і одержав 30 тисяч гривень неправомірної вигоди від представника приватного підприємства. За ці гроші сприяв у видачі декларації на відповідності генераторів. Є така технічна документація під назвою «декларація необхідності». Вона потрібна для експлуатації генераторів. Наразі слідчі встановлюють причетність цього чиновника до аналогічних злочинів.

Додамо, що Кабмін під час дії воєнного стану спростив процедуру використання дизельних генераторів установами. Раніше для їхнього використання потрібно було зібрати чимало різних документів, щоб отримати дозвіл на викиди. Однак тепер для отримання цього дозволу достатньо подати декларацію.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також