На Херсонщині триває евакуація людей з зони підтоплення

425 0

Ми у соцмережах:

На Херсонщині триває евакуація людей з зони підтоплення

Станом на 13:00: силами ДСНС, Нацполіції та волонтерів евакуйовано близько 1000 людей.

Наразі органами місцевої влади із залученням ДСНС тривають вакозаходи у зонах підтоплення після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС . Також здійснюється оповіщення за допомогою гучномовців.

Нагадаємо, для надання допомоги населенню з Києва була направлена мобільно-оперативна група фахівців ДСНС, техніка підвищеної прохідності, залучено додаткові сили та засоби: човни, болотоходи "Богун", плаваючі транспортери, мобільні очисні станції та транспортні засоби для підвозу питної води. 

З мікрорайону Корабел у Херсоні та інших населених пунктів області, які потерпають від підтоплення, вже вивезли понад 800 людей, повідомив керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков у ефірі марафону "Єдині новини".

За його словами, на деокупованій частині області організовані шість тимчасових місць перебування для тих жителів, які не хочуть виїжджати до інших міст.

- У Херсоні три таких шелтери. Також працюють близько 50 автобусів, які постійно курсують по Херсону та тих населених пунктах, які підлягають евакуації. Перш за все працюємо з родинами з дітьми. Люди отримують усю інформацію про автобуси від голів селищних рад, ОСББ, — сказав Толоконніков.

Також керівник пресофісу повідомив, що влада не публікує інформацію про місця збору через загрозу обстрілів з боку військ РФ. Її оприлюднюють у місцевих чатах. Наразі відомо про підтоплення кількох громад області і відсутність води через падіння рівня в інших.

- Підтоплена Милівська громада - мости ще проїзні, але вода піднялась на три метри. У Тягинці підтоплені 20 будинків, звідти вже евакуювали шестеро людей. А в Нововоронцовській громаді навпаки - люди можуть залишитися без води, тому що дуже впав рівень, на півтора метра, тому вже організовуємо туди підвіз води, — повідомив керівник пресофісу ОВА.

Крім цього, він сказав, що вода підійматиметься ще протягом 24 годин, після чого почне спадати.

Нагадаємо, що російська окупаційна армія вночі підірвала Каховську ГЕС гідроелектростанцію в Херсонській області. Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". Масштаби руйнувань уточнюються.

Внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає, повідомили в Укргідроенерго.

Укрзалізниця допомагає з евакуацією жителів Херсона та прилеглих сіл. Перший евакуаційний поїзд відправився з Херсона о 12:00.

Всього розгорнуті у Херсоні чотири евакуаційних пункти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також