На Київ-Чоп — спершу прибирання, а тоді вже ремонт

1354 0

Ми у соцмережах:

На Київ-Чоп — спершу прибирання, а тоді вже ремонт

Уже другий місяць 198 кілометрів траси Київ-Чоп на Рівненщині обслуговує не облавтодор, а приватне київське товариство. На утримання найбільш важливої для області дороги «Спец Комплект Постач» цього року має отримати понад 59 млн грн. Для порівняння, таку ж суму виділили на обслуговування решти двох тисяч кілометрів державних доріг на Рівненщині. Кияни свою роботу почали одразу — їхніх робітників та техніку можна було побачити навіть у вихідні. Але замість того, щоб взятися за те, що найбільш дошкуляє водіям — вибоїни, фірма почала чистити узбіччя.

За умовами підписаного зі Службою автодоріг договору, «Спец Комплект Постач» має ліквідовувати вибоїни як без розламування дорожнього полотна, так і за допомогою фрезерування та асфальтоукладача. Окрім дрібного ремонту, товариство також має прибирати дорогу й узбіччя, оновити дорожні знаки, підготувати трасу до зимового періоду, укріпити узбіччя, де потрібно, замінити дорожні огорожі тощо.

Це вперше в області дорогу державного значення утримує приватна структура, тож очікувань від її роботи було багато, зважаючи на позитивний досвід з ділянкою траси Київ-Чоп на Львівщині, де вже кілька років працюють приватники, а не облавтодор.

Взяти коментар у «Спец Комплект Постачу» не вдалося. Речник Служби автодоріг у Рівненській області Дмитро Леонтіюк зазначає, що товариство виконує роботи відповідно до складеного плану і ямковий ремонт на деяких ділянках уже розпочало. За словами пана Леонтіюка, латали вибоїни на західному під’їзді до Рівного (від аеропорту до Боярки) та поблизу Радивилова. Незабаром мають ліквідувати ямковість і на решті ділянок, адже частина дороги Київ-Чоп уже добряче «всіяна» вибоїнами.

До слова, «Спец Комплект Постач» також виграв тендер Служби автодоріг на ліквідацію ямковості струменевим методом на дорогах державного значення області. Йдеться про 11,9 млн грн. За даними порталу використання публічних коштів, товариство вже отримало від Служби автодоріг 2,8 млн грн за утримання Київ-Чоп та 1,2 млн грн за ліквідацію ямковості на інших дорогах.

Нагадаємо, що «Спец Комплект Постач» належить Надії Кравс, тещі Емре Караахметоглу, який є генеральним координатором «Онур Груп» в Україні, та киянину Сергію Дяченку.

Олеся Антоненко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також