На кладовищі у Рівному залишилося місця на близько 5 років

3635 0

Ми у соцмережах:

Фото: Суспільне

Питання з місцями для поховань у Рівному було завжди проблемним. Однак комунальники роблять усе, щоб люди не знали, що у місті є така проблема.

Нещодавно за рахунок людських паїв обласний центр розширив територію кладовища «Нове» ще на 12 гектарів. І це уже остання земельна ділянка, яку можна було приєднати до кладовища.
 
- За рік в обласному центрі відбувається в середньому більше 1500 поховань. У якісь роки було більше, а у якісь менше. На жаль, тенденція у нас така, що нація старіє, тому місць для поховань потрібно усе більше. Лише уявіть собі, що зараз розмір кладовища «Молодіжне» становить більше 60 гектарів. Це велетенський за своїми розмірами цвинтар. Більше його розширити не вийде, бо діють певні державні норми. Тобто 60 гектарів – це уже максимум. В майбутньому ми більше не зможемо взяти нову земельну ділянку й розширити кладовище як це робили раніше. Оцих 12 гектарів землі, які нещодавно були приєднані до кладовища, виставить на більше 5 років. Загалом ідеальний розмір кладовища – це близько 35-40 гектарів, а у нас зараз аж 60 гектарів, - розповів директор підприємства «Спецкомбінат» Микола Володько.
 
Додамо, що є десять кладовищ, якими опікується Рівне, але лише частина з існуючих цвинтарів є діючими – Басів Кут, Тинне, Золотіїв, «Нове» й Квасилів. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також