На кладовищі у Рівному — як у лісі

2259 0

Ми у соцмережах:

На кладовищі у Рівному — як у лісі

Ті, хто відвідував кладовище «Нове» останнім часом, мабуть, не впізнавали його. Там утворилися справжні непрохідні хащі: могили позаростали травою, між ними — чагарники і кущі. Комунальники пояснюють: пішли рясні дощі і не встигають косити усюди.

Микола Володько, начальник КП «Спец­ком­бі­нат-ритуальна служба»:

— Ми вже вдруге за цю весну проводимо покоси на кладовищі «Нове». Через рясні опади та ранню весну територія заростає травою і чагарниками значно швидше.

У наші обов’язки не входить прибирання покинутих могил, проте збираючи сміття навколо, ми прибираємо і там, а також косимо і вирубуємо чагарники. На нашому балансі і кладовища на Грабнику, в Новому Дворі, Тинному, на вулиці Дубенській. Роботи зараз вистачає, бо готуємося до поминальної суботи та Трійці.

Начальник спецкомбінату розповів, що на кладовища зараз приходить небагато людей — через карантин, а поховання проводяться з обмеженою кількістю присутніх:

— Якщо звичайне поховання померлих, то згідно з правилами допускаємо на нього не більше 10 осіб. Якщо людина померла від коронавірусу, то ще менше. Якогось окремого сектора для померлих від коронавірусу немає. Двох, наприклад, поховали поряд з могилами інших родичів, де спеціально було залишено місце. Небезпеки в тому немає, ми виконали прохання родичів померлих.

При цьому питання розширення території кладовища «Нове» залишається відкритим, каже Микола Володько. Поки що викуплених паїв у людей вистачає, проте, очевидно, це ненадовго.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також