На «колгоспних» землях у Рівному хоче побудувати ресторан

Ресторан у всьому світі — це заклад, де подають відвідувачам страви та напої, де багате меню і краще обслуговування. Іноді — з музикою й танцями. У нас же ресторан — це обов’язково з танцями, а іноді — ще й на столах. Ті рівняни, які не схвалюють таких розваг і не беруть в них участі, а часто й зовсім не ходять «по ресторанах», негативно ставляться до того, що таких закладів стає все більше. Особливо в теперішній час. Тож не дивно, що під повідомленням на сайтах про те, що на вулиці Березовій підприємець хоче збудувати ресторан, з’явилося багато обурливих відгуків.

1 хв. читання

Підприємець Олександр Шиляєв має такі плани, бо має земельні ділянки в мікрорайоні «На Щасливому». Однак спочатку бізнесмену потрібно звернутися до міськради Рівного, щоб змінити цільове призначення земельних ділянок. Адже деякі з них мають призначення — для ведення сільського господарства, очевидно раніше це була колгоспна земля.

Ідею будівництва нового ресторану вже представили на архітектурно-містобудівній раді. Відомо, що заклад матиме три поверхи. З вулиці буде видно лише два поверхи, а нульовий буде підземним.

Оскільки це лише наміри, то назва майбутнього ресторану поки невідома. Адже наразі власник перебуває на стадії узгодження містобудівних документів.

Володимир Довгалець, архітектор:

— Всі старі об’єкти, які зараз є на території земельної ділянки, будуть демонтовані. Стосовно мереж, то деякі будуть реконструйовані, а інші — перенесені. Оскільки ця земельна ділянка має характерний рельєф, то там є можливість облаштування третього, цокольного поверху. Загальна площа ресторану становитиме 1040 кв. м. Розраховано, що у закладі може одночасно перебувати близько 300 осіб. Перед закладом буде зроблено благоустрій та облаштовано 27 місць для паркування автомобілів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

Поділитися цією статтею