На консультацію — в протипухлинний центр

1077 0

Ми у соцмережах:

На консультацію — в протипухлинний центр

Всесвітній день боротьби проти раку відзначається щороку 4 лютого. Онкологи Рівненського обласного протипухлинного центру приєднуються до світової медичної спільноти і практикують підвищення обізнаності про рак як про одне із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації.

У цей день, 4 лютого, з 9-ї години у Рівненському обласному протипухлинному центрі за адресою: О. Олеся, 12 консультуватимуть усіх охочих провідні спеціалісти, завідувачі відділень закладу. Адже лише раннє виявлення пухлини дає максимальний шанс на вилікування.

Захворюваність на злоякісні пухлини безперервно зростає. Щороку у світі реєструється близько 6 мільйонів нових випадків захворювання на рак. Найчастіше уражаються передміхурова залоза та легені у чоловіків і молочна залоза у жінок. Смертність від онкологічних захворювань посідає друге місце у світі після захворювань серцево-судинної системи.

Нині кожний 270-й українець має діагноз рак. Кожний 50-й — хворів чи хворіє на онкологічне захворювання. Протягом останніх десяти років кількість хворих збільшилася на 25%, і ця цифра зростає. Щороку в Україні виявляють понад 160 тисяч нових випадків злоякісних новоутворень, майже 100 тисяч жителів вмирають від раку, причому 35% померлих — особи працездатного віку. Станом на 1 січня в Рівненському обласному протипухлинному центрі на обліку перебувало 22529 пацієнтів.

За повідомленням
Рівненського обласного протипухлинного центру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також