На кордоні розгорнуть прапор та обміняються короваями

1795 1

Ми у соцмережах:

На кордоні розгорнуть прапор та обміняються короваями

22 січня о 10.00 на кордоні Корецького району Рівненщини й Новоград-Волинського району Житомирщини відбудеться символічна акція до дня Соборності.

Ланцюг єдності утворять делегації обох областей, які обміняються короваями, «Рушниками єднання», а також розгорнуть 20-метровий жовто-блакитний прапор. До акції долучаться керівники Житомирської та Рівненської ОДА.

Нагадаємо саме тут 21 січня 1990 року відбувся перший, так званий «живий ланцюг» Злуки.
Акцію до Дня Соборності проведуть і у Рівному. Об 11.40 святкова хода вирушить від майдану Магдебурського права до майдану Незалежності, у рамках якої відбудеться символічна акція єднання між майданом Незалежності та “З Україною у серці”.

О 13.00 в обласному муздрамтеатрі заплановане урочисте зібрання з нагоди відзначення Дня Соборності України.

Цього ж дня о 16.00 в обласному краєзнавчому музеї відбудеться урочисте відкриття інформаційно-просвітницької виставки стендів із історії Державного Герба України. Виставка також розповідає про різні варіанти великого Державного герба України, які так і не були реалізовані до сьогодні.

Продовжить свою роботу виставка архівних документів до 100-річчя проголошення Акта злуки (м.Рівне, вул. Степана Бандери, 26-а, корпус № 1 Держархів Рівненської області).

Урочисті заходи 22 січня пройдуть в усіх районах та містах Рівненщини.
Зокрема, у Березному відбудеться «круглий стіл» на тему: «100-річчя Соборності України: значення, уроки для сьогодення» з нагоди Дня Соборності України. На Дубровиччині скликають Форум «Солідарність України – соборність наших душ». Делегація від Острожчини на чолі з головою РДА поїде в місто Ізяслав, що на Хмельниччині, для участі у святі «Україна Єдина! Україна Соборна!». У Рівному та Вараші відбудеться міські акції єднання.

Нагадаємо, раніше Рівненщина прийняла «Естафету єднання», яку присвячено сторіччю Соборності України. Вона розпочалася 1 грудня у місті Фастів та завершиться 22 січня у Києві. У межах акції юні художники з Рівненського Палацу дітей та молоді заповнили два аркуші книги «Соборна Україна очима дітей», яка побуває у кожному регіоні.

 День Соборності відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також