На Костопільщині селяни перекрили дорогу, бо її не ремонтують (ВІДЕО)

1597 0

Ми у соцмережах:

На Костопільщині селяни перекрили дорогу, бо її не ремонтують (ВІДЕО)

Депутати, місцевий священник та десятки місцевих мешканців вийшли на мітинг. Вимагали, аби відремонтували автошлях "Костопіль - Яполоть". Дорога у жахливому стані, глибокі ями не дають можливості нормально їхати. Людям вже увірвався терпець. Перекрили дорогу аби привернути увагу до проблеми.

У часникам акції довго перекривати дорогу не вдалось, адже не мали на це дозволу. Проте за 20 хвилин на автошляху утворився затор. Деякі водії кажуть, що готові почекати, якщо це допоможе з ремонтом дороги, повідомляє Рівне 1.

Василь щодня їздить автошляхом "Костопіль-Яполоть". Розповідає, через поганий стан дороги доводилось неодноразово ремонтувати службовий автомобіль.

До протесту доєднався і місцевий священик. Він невдоволений, що такою жахливою дорогою везуть Героїв на поминки.

Один з ініціаторів акції розповідає, не було вже сил терпіти тому і вийшли. Каже, у службі автодоріг Рівненщини пропонували зробити ямковий ремонт автошляху "Костопіль-Яполоть". Та мешканцям сіл такий вид ремонту не підходить.

Заступник начальника служби автодоріг Рівненської області, Дмитро Леонтіюк розповідає, капітальний ремонт автошляху Костопіль-Яполоть проводитиметься лише тоді, коли Кабінет міністрів внесе цю дорогу у перелік об'єктів, що потребують капремонту.

 

- Минулого року була спроба нашого підрядника провести там аварійні тимчасові роботи, але наскільки мені доповідали намагання провести ці роботи зустріло певний спротив частини місцевого населення. Станом на сьогоднішній день погодні умови не дозволяють ще зробити там хоча б якісь більш-менш якісні роботи, - розповідає заступник начальника служби автодоріг Рівненської області Дмитро Леонтіюк.

В службі автодоріг області планують скерувати на аварійні першочергові роботи один мільйон гривень. Проте цього не вистачить аби зробити весь обсяг робіт. Усе через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Виділити кошти на ремонт автошляху Костопіль-Яполоть планують і в міській раді Костополя. Раніше там вже виділяли кошти на ремонт цієї дороги.

- Костопільська міська рада виділяла кошти на співфінансування цієї дороги, але кошти не були освоєні. Сподіваюсь, що цього разу служба автомобільних доріг дослухається до звернень мешканців територіальної громади та костопільської влади та розпочне ремонті роботи, - резюмує заступник міського голови Костополя Юрій Кузнюк.

Ямковий ремонт автошляху "Костопіль-Яполоть" розпочнеться, коли стабілізуються погодні умови. Тобто середньо-добова температура стане хоча б 15 градусів вище нуля. А місцеві ж мешканці обіцяють знову виходити на акції, якщо влада недослухається до їхніх вимог. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також