На кожну баночку горошку на Рівненщині додалася гривня...

1044 0

Ми у соцмережах:

На кожну баночку горошку на Рівненщині додалася гривня...

Продовжуємо розповідати про те, як рівненський бізнес долає кризу та забезпечує мешканців області усім необхідним. Нещодавно голова обласної військової адміністрації Віталій Коваль відвідав підприємство «Щедра Нива», яке виробляє смачні консерви з місцевої квасолі, горошку та кукурудзи. І був приємно вражений побаченим: під час війни підприємство не зупинилося, сьогодні тут працюють 100 осіб, а в сезон — близько 300. Сплачує в рік 6 мільйонів гривень ПДФО. Є у них і власна лабораторія, яка контролює якість продукції.

Ігор Кирик, директор виробничо-комерційного підприємства «Щедра Нива»:

— Обсягів виробництва через війну не зменшували. У перший день російського вторгнення зібрали колектив на нараду — вирішили, що за будь-яких обставин маємо працювати. Це ж навіть психологічно краще, ніж сидіти перед телевізором і постійно переглядати новини. Окрім того, відчуваємо і свою відповідальність за продовольчу безпеку в країні. Перші десять днів, коли було багато повітряних тривог, працювали за скороченим графіком. Нині уже працюємо повний робочий день. У нас підприємство повного циклу — тобто ми самі вирощуємо сировину та переробляємо її, розвозимо продукцію.

Як і всім, війна додала складнощів: логістика нині така складна, що важко обрахувати й собівартість продукції. Грубо кажучи, щоб завезти ті ж консерви в Дніпро, на кожну баночку додалася гривня… Але труднощі долаємо. Налагоджуються поставки до інших областей, триває посівна. Пальним ми запаслися, до середини сезону вистачить. А надалі сподіваємося, що влада таки зможе розібратися з дефіцитом пального і подолати кризу. Так само заздалегідь подбали про достатню кількість добрив і засобів захисту рослин.

На жаль, продукція буде дорожчати. Адже в ціні зросло практично все. Однак дивимося в майбутнє з оптимізмом і віримо в перемогу України. А тим часом, допомагаємо волонтерським центрам та нашим військовикам — нещодавно придбали КамАЗ на потреби армії. Колектив не скорочували й зарплати не урізали. Навіть взяли на роботу одного переселенця з Харківщини. Наша справа — виростити урожай і переробити його на смачні поживні продукти.

Олена РАКС.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також