На Лебединці хочуть танцювати!

1848 0

Ми у соцмережах:

На Лебединці хочуть танцювати!

У Рівному триває реконструкція обласної бібліотеки, яка розтягнулася уже на три роки. Будівельники мають змінити зовнішній вигляд будівлі та зробити покращення всередині. Проте на цьому ремонтні роботи не завершаться. Задумали відновити й старий фонтан, що перед бібліотекою. Раніше міський голова розповідав, що архітектор Котляров уже знає, який вигляд матиме фонтан — буде гарно. Однак тепер міські чиновники засумнівались. Бо любителі вуличних танців переконують, що це місце краще прикрасить не фонтан, а танцювальний майданчик.

Володимир Хомко, міський голова:

— Хоч реконструкція бібліотеки здійснюється за кошти з обласного бюджету, проте ми не можемо бути осторонь. Адже це міський парк. Але виникло протиріччя серед мешканців: одні рівняни хочуть фонтан, а інші — танцювальний майданчик.

Коли з’явилися дві різні пропозиції, я одразу переговорив з директором бібліотеки. Їм не суттєво, що буде на цьому місці. Виявилося, що відновлення фонтана та будівництво танцювального майданчика обійдеться для міського бюджету приблизно в одну й ту ж суму. Тому буде проведено соціологічне опитування, яке й визначить долю цього місця. Часу в нас ще вдосталь, бо реконструкція бібліотеки не завершена. Коли відремонтують сходи бібліотеки та заасфальтують все навколо, почнемо робити щось із цим непрацюючим фонтаном.

Юлія Ковальчук, рівнянка, яка захоплюється танцями:

— Танці досить популярні серед рівнян. У соціальних мережах з’являються красиві ролики людей, які танцюють на вулиці, й це збільшує кількість прихильників танців. Але в Рівному немає майданчика, на якому б люди могли вільно на свіжому повітрі практикувати танці. Буває, танцюють у парку ім. Шевченка на літній сцені. Але на сцені виступають для когось. А танцювальний майданчик призначений для того, щоб люди могли вільно прийти та провести час для себе. У Рівному є дуже багато людей, які не відвідують нічні клуби, проте із задоволенням танцювали б на Лебединці.

Провести соціологічне опитування про те, що робити зі старим фонтаном у парку Молоді, керівництво міста доручило управлінню містобудування та архітектури Рівного.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також