На «Лебединці» лебедів не буде

2681 0

Ми у соцмережах:

На «Лебединці» лебедів не буде

Лебеді у рівненському парку Молоді, більш відомому як «Лебединка», цьогоріч не з'являться. Спершу із зоопарку їх не привезли туди через весняний карантин, а тепер птахи сформували пари і чекають поповнення.

— Уже літо і більшість лебедів мають свою пару, мають сформовані гнізда і відповідно можливо навіть відклали яйця й очікуватимуть поповнення. Якщо їх забирати, транспортувати на «Лебединку» — це буде для них стрессом», розповіла Суспільному завідувачка науково-просвітницького відділу зоопарку Мирослава Патій (на фото).

Для адаптації на новому місці птахам цілком вистачає піврічного терміну. Тих же кількох місяців, що лишилися до настання холодів, буде замало.

Рік у зоопарку лебедям піде на користь: птахи зможуть харчуватися корисною їжею, а не усім тим, що дають їм рівняни, часто просто перегодовуючи.

До раціону лебедів входить зерносуміш це пшениця й овес, варена картопля і подрібнені овочі. Звичайно, в тих умовах, де вони проживають на «Лебединці» їм не можна приділити стільки уваги, скільки наші працівники приділяють тут. Вони там лишені самі на себе, люди можуть безконтрольно їх годувати, чим ми незадоволені», каже Мирослава Патій.

За рік здоров'я пернатих має суттєво покращитися, – прогнозують у зоопарку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також