На Луганщині з’явилась вулиця на честь Рівного

566 0

Ми у соцмережах:

На Луганщині з’явилась вулиця на честь Рівного

Вулиця Рівненська тепер буде у місті Кремінна Луганської області. Назву обрали на знак подяки нашому місту за прихисток та турботу про багатьох жителів Кремінської територіальної громади, які вимушені були покинути рідні домівки через агресію російської федерації.

Ще на початку повномасштабного вторгнення Кремінська військова адміністрація вимушена була покинути рідне місто та евакуюватися на більш безпечну територію. Прихисток керівництво громади та чимало жителів знайшли саме у Рівному. Відтоді представники Кремінської ТГ активно долучені до міських заходів, включені у склад Ради ВПО, повідомляє Рівненська міська рада.

 

 

- І адміністрація, і жителі громади дуже вдячні Рівному і особисто керівнику міста Віктору Шакирзяну за прихисток, підтримку та турботу, яку ми отримали тут. Адже нам простягнули руку допомоги, ми отримали можливість знаходитися, працювати, жити у максимально комфортних та спокійних умовах, відчули себе повноцінними членами громади. Тож продовжуючи роботу із приведення у відповідність топографічних назв громади до стандартів державної мови та декомунізації, вирішили таким чином віддячити Рівному за гостинність, - каже заступниця міського голови Кремінної Наталія Макогон.

Загалом комісія сформувала перелік із 105 назв громади.

 

- Комісія включає в себе представників адміністрації, військових, працівників культури, громадськість. Усі погодилися із такою назвою, жодних зауважень не було. Тож ми раді, що у Кремінній буде вулиця Рівненська. Сподіваємося, що після нашої перемоги та деокупації усіх територій ми зможемо продовжити дружбу та співпрацю та навіть станемо містами-побратимами, - відзначила Наталія Макогон.

 

 

На жаль, місто Кремінна досі перебуває на тимчасово окупованій території Луганщини. Проте, за словами Наталії Макогон, усі жителі які перебувають у Рівному та загалом на підконтрольних Україні територіях, радо привітали ідею оновлення назв вулиць у рідному місті на сучасні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також