Затримали мешканця Рівненщини, який допомагав чоловікам втікати з України

3969 0

Ми у соцмережах:

Затримали мешканця Рівненщини, який допомагав чоловікам втікати з України

За значну винагороду житель Рівненської області виготовляв для охочих фіктивні документи про їх непридатність до військової служби та надалі намагався вивезти за кордон.

Як встановили оперативники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління міграційної поліції у Львівській області та співробітниками ВП №2 Червоноградського райвідділу поліції, 28 річний житель Рівненської області допомагав незаконно залишити країну 5 ухилянтам. Зловмисник виготовляв фіктивні тимчасові посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби, що є підставою для перетину державного кордону України, після чого намагався вивезти даних осіб за межі території України. Свої «послуги» чоловік оцінював у суму 24 000 тисячі гривень з особи.

Зловмисника затримали при спробі незаконного вивезення осіб за межі території України в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Угринів-Долгобичув». За процесуального керівництва Сокальського відділу Червоноградської окружної прокуратури, йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Матеріали кримінального провадження скеровано до Сокальського районного суду.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також