На Львівщині затримали поліцейських, які вимагали хабар від працівників благодійного фонду

1313 0

Ми у соцмережах:

На Львівщині затримали поліцейських, які вимагали хабар від працівників благодійного фонду

У Жовкві затримали біля райвідділку начальника сектору дізнання та дізнавача місцевого управління поліції, які вимагали 5 тис. доларів хабара від керівника благодійного фонду.

Львівська обласна прокуратура повідомила:

- За даними слідства, правоохоронців вимагали від мешканців Дніпропетровщини неправомірну вигоду за непритягнення їх до кримінальної відповідальності. Чоловіки є працівниками одного із благодійних фондів.

У листопаді 2022 року вони намагались перетнути кордон із нібито підробленими довідками. За вказаним фактом було відкрито кримінальне провадження. За 5 000 доларів США підозрювані обіцяли допомогти їм уникнути кримінальної відповідальності за вчинення цього проступку.

Правоохоронців затримали в порядку ст. 208 КПК України під час одержання коштів. Слідчі дії тривають. Вирішуються питання про обрання затриманим запобіжних заходів та відсторонення їх від посад. Досудове розслідування здійснюють слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові.

ДБР уточнює:

-  Фонд з Дніпра допомагає військовим і закуповує необхідне для них обладнання в країнах Європи. Правоохоронці вирішили «дослідити» походження документів для безперешкодного перетину державного кордону представниками фонду. 

Не зважаючи на те, що всі уповноважені від організації вчасно повертались на територію України з необхідною для військових допомогою, правоохоронці почали вимагати 5 тисяч доларів США за закриття «кримінального провадження».  У приватній розмові один із них запропонував керівнику Фонду заплатити, аби не плямувати репутацію благодійників. ДБР затримало правоохоронців під час отримання всієї суми хабаря.

Двом правоохоронцям повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також