На медичний «Оскар» претендують троє лікарів з Рівненщини

1616 0

Ми у соцмережах:

На медичний «Оскар» претендують троє лікарів з Рівненщини

Троє лікарів з Рівненщини – претенденти на відзнаку «Орден Святого Пантелеймона». Цю нагороду називають ще Цю нагороду називають ще «Оскаром» в медицині.

9 серпня 2019 року, у день Святого великомученика Пантелеймона, у Києві відбудуться традиційні урочистості з нагоди відзначення українських і закордонних медиків. Їх буде нагороджено Орденом Святого Пантелеймона.

У Рівному претендентів на відзнаку обирала регіональна рада, яку очолила зав. відділення педіатрії №2 Рівненської обласної дитячої лікарні Оксана Лозова. До ради також входили представники медичної спільноти, громадськості, релігійних організацій та влади.

Рада обрала  трьох кандидатів на орден та одного кандидата на медаль. Переможцями регіонального відбору стали: головний лікар санаторію «Червона калина» Микола Сивий (номінація «Найкращий лікар»), лікар-анестезіолог Павло Сільковський (номінація «Взірець служіння суспільству»), лікар-невропатолог Ірина Дячук (Медаль, номінація «За лікарське мистецтво»).

Кращих представників регіону буде розглядати Національна експертна комісія, яка визначить 20 номінантів на орден ( по 4 номінанта в п’яти номінаціях) та 30 номінантів на медаль (по 10 номінантів в трьох номінаціях), з яких оберуть 5 переможців на орден (1 переможець в номінації) та 9 переможців на медаль (3 переможці в номінації).

«Орден Святого Пантелемона» заснований у 2009 році, з 2017 року він є найвищою громадською відзнакою для медиків за професіоналізм та милосердя. Нагороду підтримують усі християнські церкви в Україні, МОЗ та Національна академія медичних наук. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також