На міжміський автобус, який виготовили у Рівненській області, вже є клієнт

10971 1

Ми у соцмережах:

фото - Роман Харгелій

На ТОВ «Рівненський автозавод», що у Дубенському районі, виготовили дослідний зразок сучасного міжміського автобуса, який незабаром презентують у Дубні. Про це розповів керівник підприємства Анатолій Ясковець.

Товариство «Рівненський автозавод» створили трохи більше року тому спеціально для виробництва автобусів. Так, дослідний зразок міжміського автобуса є першим, який зробили на заводі.

В автобусі є 27 пасажирських місць та ще два службові. Всі сидіння обладнанні пасками безпеки відповідно до вимог виробництва автобусів третього класу. Проектуванням автобуса займалося конструкторське бюро Науково-технічний центр «Автополіпром». За словами Анатолія Ясковця, це конструкторське бюро спроектувало багато автобусів для України.

Ми написали їм технічне завдання. Розписали, яким ми хочемо бачити автобус. І вони відповідно до нашого бажання спроектували його, – розповів Анатолій Ясковець.

На цей автобус, розповідає п.Ясковець, вже є клієнт із Києва - він його уже бачив і ця модель йому сподобалася. Наразі автозавод знаходиться з київським клієнтом на стадії погодження договору.

Крім серійного виробництва міжміських автобусів, автозавод також буде працювати над розробкою інших моделей автобусів. На базі цього автобуса, що створили, хочуть зробити ще й приміський автобус другого класу.

– Він буде простішим за цей, але це не означає, що він буде не якісним, – зауважив керівник ТОВ «Рівненський автозавод» Анатолій Ясковець. – Також ми будемо робити VIP-автобуси для різних компаній, які мають потребу у рухомих офісах. Як правило такі автобуси використовують будівельні компанії, яким часто треба виїжджати на якісь об’єкти. Ще ми розглядаємо варіант створення міського автобуса, але наразі перед нами стоїть завдання запустити серійне виробництво міжміських автобусів. Крім того, будемо виготовляти різні запчастини для автобусів, зокрема полички.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також