На новий Департамент в облраді грошей не дали

1093 0

Ми у соцмережах:

На новий Департамент в облраді грошей не дали

Дискусія навколо виділення коштів на новостворений Департамент розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту облдержадміністрації виникла на сесії Рівненської обласної ради. Депутати більшістю не підтримали направлення коштів на структуру.

 Як пояснив заступник голови облради Олексій Бучинський, частина депутатів сумнівається в ефективності реорганізації та вивільнені екскерівника соцзахисту Олексія Шамака, пише Суспільне.

"А якому міністерству буде підпорядковуватися ця квазіструктура? Молоді – в нас окремо міністерство, соцзахисту – окремо. А чи правильно робити такі дії, які призвели зараз до витрат з бюджету, призвели до незрозумілих листів з Мінсоцполітики щодо припинення виплат нашим громадянам?! І все заради однієї мети – звільнити професіонала, – каже заступник голови обласної ради Олексій Бучинський.

Депутат Володимир Муляр обурився, що перед реорганізацією думки обранців ніхто не питав.

"А якщо "дай дєнєг" – то: шановні депутати, будьте оленями, нажміть зелену кнопочку. Давайте не будемо оленями, передамо кошти на наш комунальний заклад (має на увазі аеропорт,-ред.), за який ми тут кричимо п'ять років. А адміністрація нехай організується в межах своїх асигнувань з державного бюджету", – сказав Муляр.

Ще один депутат Олександр Савчук додав, що навіть в Мінсоцполітики просили переглянути рішення про об'єднання. Заступниця голови ОДА Людмила Шатковська підтвердила, що відповідний лист від уряду надходив.

За словами чиновниці, зараз тривають консультації з Кабміном, зокрема, щодо фінансування діючих програм за новими кодами. Із цим проблем бути не повинно. вважає посадовиця, просто усе б проходило через новий єдиний департамент.

"Тут взагалі проблем немає. А стосовно того, що є професіонал, Олексій Олександрович (ексочільник соцзахисту Шамак, - ред.) – професіонал. Є новостворений департамент, буде проведено прозорий конкурс. Будь ласка, всіх професіоналів запрошуємо – приймайте участь", – сказала заступниця голови ОДА.

Дещо пізніше під час цієї ж сесії Олексій Шамак отримав нову посаду. Протягом трьох років він керуватиме Здолбунівським геріатричним пансіонатом. Контракт з ним обласна рада вирішила укласти після перемоги в рейтинговому голосуванні. Рішення в цілому підтримали 46 обранців.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також