На обсервацію — у хостели. Бо «Електронік», про який доповідали як запасне місце, визначене для перебування рівнян з підозрою на коронавірус, ще не готовий

1838 0

Ми у соцмережах:

На обсервацію — у хостели. Бо «Електронік», про який доповідали як запасне місце, визначене для перебування рівнян з підозрою на коронавірус, ще не готовий

До Рівного з Польщі повернувся заробітчанин, якого дружина відмовилася пускати додому. Адже міг бути хворий на коронавірус і заразити ним її та дітей. Бідолашний опинився посеред ночі без даху над головою. В таборі «Електронік», який, за словами міського голови Володимира Хомка, був визначений як заклад для обсервації, чоловіка приймати відмовились.

Володимир Гершун, директор «Електроніка»:

— Так, було таке звернення. Дзвінок надійшов о пів на шосту ранку. Додзвонювач, як на мене, мав легкий нежить і виглядало так, що не спав усю ніч. Він розповів, що не зміг потрапити додому, бо дружина не пустила через те, що він щойно повернувся з Польщі. Був шокований ситуацією, яка склалася. Проте ми не можемо по дзвінку поселяти людей. Є певна процедура. Людина приходить до нас уже з направленням від лікарів про те, що її мають поселяти саме сюди.

Наш заклад розрахований на 360 ліжкомісць. Ліжка ми вже підготували. Проте залишилося ще багато поки не вирішених організаційних питань, які стосуються харчування людей, подачі гарячої води, опалення. У нас немає термометрів, захисних костюмів, апаратів ШВЛ, передбачених Постановою №6 Головного санітарного лікаря України, якою визначено, яким має бути заклад для обсервації. Потрібно робити все згідно з інструкцією.

Днями наш заклад відвідала спільна комісія управління охорони здоров’я, Держпродспоживслужби та органів внутрішніх справ. Вони перевірили готовність табору до прийому людей і відзначили ті питання, які треба вирішити.

Заробітчанин звернувся на гарячу лінію Штабу з протидії поширенню коронавірусу при Рівненській ОДА. Обласні чиновники почали телефонувати до міських — і ті нарешті знайшли вихід.

Сергій Паладійчук, секретар Рівненської міської ради:

— Табір «Електронік» поки ще не розконсервований. Його планували розконсервовувати тільки у травні. Тому ми переговорили з рівненськими підприємцями, і двоє з них погодилися надати свої хостели для поселення людей на обсервацію. Тож перших таких 25-30 осіб селитимемо на обсервацію туди. Один хостел знаходиться в районі автовокзалу, інший — на вулиці Чорновола. Чоловік, який повернувся з Польщі, зараз проходить обстеження в ЦПМСД «Центральний», що на вулиці Драгоманова. Протягом 2-3 днів він перебуватиме в Рівненській міській лікарні, поки підготуємо хостел в районі автовокзалу до прийому людей на обсервацію, в тому числі і цього чоловіка. Там потрібно організувати усі необхідні побутові умови.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також