На один день на Рівненщині відтворили атмосферу доби Київської Русі

1195 1

Ми у соцмережах:

На один день на Рівненщині відтворили атмосферу доби Київської Русі

У суботу, 13 липня, на березі річки Горині неподалік Хотина, що на Рівненщині, відбувся історико-культурний фестиваль «Погорина».

Організатор фестивалю Юрій Ойцюсь розповів, що сновною ідеєю фестивалю є розвиток туризму. Зокрема, приваблення людей на городища — місця древніх поселень, а таких на Рівненщині багато, зокрема, поблизу села Хотина. Вона також лягає в канву побудови в Рівному човна вікінгів – «Дракара».

На фестивалі відтворили добу Київської Русі. Відвідувачам демонстрували одяг і зброю тих часів. Водночас туристи змогли постріляти з лука, кинути списа. Також створені майстер-класи з ковальства та гончарства. Родзинкою фестивалю став бій лицарів «лава на лаву».

Усі охочі також могли долучитися до створення гончарних, тканих, ковальських ремесел історичних часів. А також побувати в образі воїна з мечем та щитом, брали участь в театралізованих екскурсіях та прогулянках довкола території місцевого городища, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Заступниця начальника управління культури і туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова поділилася:

Це абсолютно нова та позитивна тематика середньовічного фестивалю для Рівненщини. Реконструкція боїв під відкритим небом додала багато вражень та створила відповідний антураж. Учасників фестивалю значно побільшало, в порівнянні із минулим роком.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також