На Оствиці в Рівному - несподіване поповнення (ВІДЕО)

4999 0

Ми у соцмережах:

На Оствиці в Рівному - несподіване поповнення (ВІДЕО)

В парку історичної реконструкції "Городище Оствиця" сьогодні народилося ягня. Це перше поповнення на території городища.

Народження тварини у парку було неочікуваним, адже не було відомо, що вівця на прізвисько Шило кітна, про це Суспільному розповів керівник клубу історичної реконструкції Юрій Ойцюсь.

Тато новонародженої тварини — баран Бося, мати — вівця Шило. Зі слів Юрія Ойцюся, вони не очікували такого поповнення, адже не знали, що вівця кітна:

- Це перша тваринка, яка народилася на Оствиці. Ніхто не контролював процес. Усе було швидко. Ми прийшли й вона тільки народила. По ній не було видно, що вона кітна. У шоку усі наші, бо вона бігала, скакала, худенька була. Здається, ягня, це дівчинка, але я не роздивився. Ми не даємо імена овечкам. У нас тільки з іменами свиня Фрося, коза Джина та баран Бося, бо вони від чужих хазяїв.

Баран Бося — єдиний самець свого роду на Оствиці. Від нього очікує поповнення ще одна вівця.

- Там інша вівця ходить, як чотири вівці в купі, від неї ми чекали поповнення, а від цієї — не чекали,зазначив Юрій Ойцюсь.

Також він додав, що наразі новонароджене ягня буде жити разом із батьками на Оствиці. Як тільки ягня підросте, ймовірно, його віддадуть.

  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також