На Оствиці завершився турнір лучників

729 0

Ми у соцмережах:

На Оствиці завершився турнір лучників

У Рівному на Оствиці завершився дводенний турнір "Лучники усіх часів". Дійство відбувалось у три етапи, у ньому взяли участь 20 лучників з усієї України. У вівторок, 4 травня, оголосили переможців змагань.

Лучний турнір на Оствиці проводили вперше. Захід розпочався у понеділок, 3 травня, та проходив у три етапи, одним із яких була нічна стрільба.

"Стріляли на різних локаціях. Основною "родзинкою", на яку їхали лучники – стрільба з човна по мішенях, які знаходяться на березі. Це було доволі цікаво", – розповів Суспільному керівник клубу історичної реконструкції "Оствиця" Юрій Ойцюсь.

До організації долучили спеціалістів зі Львова. Вони організовували лучну частину, – додав керівник клубу.

Учасники змагались у стрільбі у статичну мішень, практичній, імітуючи полювання та динамічній – стріляючи у рухомі мішені, а також у стрільбі на далекі відстані.

"Все, що відбувається на Оствиці – це ентузіазм та колосальна любов до своєї справи. Доволі мало в Україні людей займається реконструкціями, тому ми і надалі будемо підтримувати всі ініціативи, які стосуються Оствиці. Саме тут все побудоване на тому, щоб приносити здобутки та акумулювати кращих людей", – сказала начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

Програма заходу містила 17 номінацій, переможців оголосили у вівторок, 4 травня.

Серед переможців – Олексій Горкін зі Львова. Він здобув перше місце у виконанні всіх номінацій, за винятком однієї. Розповідає, на перемогу не очікував, а їхав на турнір задля задоволення.

"Перемога – абсолютно неочікувана, бо я стріляю пів року, і їхав більше отримати задоволення та "влитись" в тусовку лучників. Стріляв гірше, ніж хотілося, але краще, ніж я очікував. Я не самоучка, в мене є людина, мій наставник, який мені підказує, направляє по техніці та спорядженню", – розповів Олексій Горкін.

Більш детальну інформацію щодо переможців турніру Суспільне повідомить згодом.

Що відомо
У лютому 2020 року на містобудівній раді Рівного прийняли концепцію парку історичної реконструкції "Городище Оствиця". У парку передбачили майстерню давніх човнів, будинки теслі, коваля і гончара, ристалище, тир та восьмиметрову сцену у вигляді пенька.
У травні 2020 року на воду Басівкутського водосховища спустили лодь "Ладу", яку у Рівному робили як приблизний прототип човнів 9-13-го століть. Її проєкт представили у грудні 2019 року.
У червні 2020 року члени клубу реконструювали піч ХІ-ХІІ століть. Вона стала експонатом майбутнього музею просто неба.
У липні 2020 року відбувся перший рівненський Фестиваль прадавніх човнів. Через карантинні обмеження вхід на дійство був відкритий лише учасникам. Фестиваль наживо транслювало рівненське Суспільне.
У листопаді 2020 року на Оствиці почали відтворювати побут Давньої Русі – звели будинок теслі, навіс та місток над річкою. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також