На Пагорбі Слави буде парк для сімейного дозвілля

3138 0

Ми у соцмережах:

На Пагорбі Слави буде парк для сімейного дозвілля

Переміни очікують на парк на Пагорбі Слави, що на вулиці Костромській навпроти обласної лікарні. Згідно з планами міської влади там буде ботанічна зона з бузковими та горіховими алеями, зона для занять активним спортом, для барбекю та ще багато іншого.

Консультуватимуть рівненських комунальників експерти у сфері дендрології: працівники Волинського та Кременецького ботанічного саду, науковці з РДГУ та НУВГП.

— На Пагорбі Слави хочемо облаштувати ботанічну зону, загальноміський парк для сімейного дозвілля, — розповів секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук. — Тут планується прокладання велосипедних доріжок та велопрокат. Також хочемо повністю змінити дендрологічну частину парку: організувати зелений лабіринт з туй або живоплоту, висадити горіхову, бузкову алеї та алею магнолій. Буде барбекю-зона і зона спортивних споруд. Але це поки що попередні пропозиції, адже готового проєкту поки немає, є концепція, за якою хочемо рухатись. Для її реалізації плануємо залучати і бюджетні кошти, і благодійні, й допомогу бізнесу.

Певні роботи з облаштування парку хотіли почати вже цієї весни, та на заваді став карантин. Сумніваються, що з міського бюджету цього року з огляду на економічну ситуацію і наповнення бюджету вдасться виділити кошти на реалізацію ідеї. Будемо працювати в межах коштів, виділених на комунальне господарство міста та об’єднання парків. В цьому році хочемо точно зафіксувати проєкт, визначити зони, які підлягають реконструкції, та стадії виконання. Орієнтовно тільки дендрологічна зона обійдеться від 800 тисяч до півтора мільйона гривень. Адже питання не лише в придбанні зелених насаджень та їхньому висаджуванні, а й в якісному поливі, який має забезпечити водоканал.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також