На підкинутого Михайлика у Рівному — в черзі 7 сімей

9042 0

Ми у соцмережах:

У пологовому дбають про малюка

Уперше за вісім років існування «Вікна життя» у Рівненському пологовому будинку спрацювала тривожна кнопка, що сповістила про підкинуте немовля. Мати хлопчика, яка залишилась невідомою, у записці повідомила, що його батько — іноземець. Малоймовірно, що шукатимуть батька хлопчика. Натомість у Рівному є вже кілька сімей, які мають велике бажання усиновити дитину.

Хлопчик, якого медичний персонал закладу назвав Михайлом Михайловичем Щасливим, перебуває у відділенні інтенсивної терапії пологового. Проте з ним усе гаразд: і фізично, і неврологічно це здорова дитина вагою понад три кілограми і зростом 52 сантиметри. Лікарі припускають, що на момент, коли його підкинули, йому було щонайбільше 6 днів.

— Дитина була охайно вдягнута, зігріта, нагодована, чистенька, — розповіла Світлана Муравська, головний лікар пологового. — Видно, що за немовлям доглядали. Мама дитини залишила записку, читаючи яку, ми не могли стримати сліз. Вона просила вибачення в сина, що мусить так вчинити. Писала, що іншого виходу не бачить. Це дуже хороша дитина, зовсім невибаглива. Поки що хлопчик має усе необхідне. Проте якщо рівняни виявлять бажання допомогти йому сумішами, підгузками чи одягом, не відмовимось.

Кажуть, що у записці було вказано ім’я та прізвище батька дитини, нібито він уродженець Таджикистану.

— 25 листопада нам нарешті передали акт про підкинуту дитину в пологовому, — пояснює Андрій Міщеня, начальник міської служби у справах дітей. — Батька хлопчика ніхто розшукувати не буде. Це не входить у функції служби у справах дітей. У всіх ЗМІ прозвучала ця новина. Малоймовірно, що батько може не знати про сина, навіть якщо він іноземець. Батьки кинули дитину напризволяще. Ще два місяці згідно із законодавством ми не маємо права подавати немовля на всиновлення. Можливо, за цей час хтось із батьків передумає і забере малюка. Принаймні такий випадок уже був з підкинутою в перинатальний центр дитиною. Хоча давати ім’я дитині — прерогатива служби у справах дітей, проте ми не будемо змінювати те, яке дав йому медичний персонал. Виготовимо свідоцтво про народження на це ім’я. Протягом двох місяців дитина перебуватиме в пологовому, потім, можливо, її переведуть у Будинок дитини. Проте я впевнений, що надовго Михайло там не залишиться. Адже він — здоровий хлопчик, а на всиновлення такої дитини у нас в черзі — 7 сімей.

Загалом за 2019 рік у лікарняні заклади Рівного було підкинуто 7 дітей разом з Михайликом. Одну дитину всиновили, справи ще двох перебувають у судах щодо позбавлення батьківських прав їхніх батьків. Троє інших немовлят, як виявилось, відносяться до інших областей, тому їхніми справами займаються тамтешні органи опіки.

Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також