На півночі Рівненщини зафіксували 10 некодованих білоруських телеканалів

432 0

Ми у соцмережах:

На півночі Рівненщини зафіксували 10 некодованих білоруських телеканалів

Росія та Білорусь намагаються поширювати своє мовлення та пропаганду на прикордонні та прифронтові українські території.

Про це в етері Громадського радіо розповіла Ольга Герасим’юк, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

У північному прикордонні на Рівненщині ми провели моніторинг на наявність білоруського телесигналу, адже загрозу становить не тільки Росія. Ми зафіксували десять некодованих каналів білоруського телебачення. Ми фіксуємо наявність ворожого мовлення вздовж усієї території ведення бойових дій. Там іде сигнал з території Росії та Білорусі. Тому ми намагаємося заблокувати цей канал пропаганди разом з колегами з інших структур,розповідає Герасим’юк.

За її словами, важливо поширювати на прикордонних і прифронтових територіях України мовлення місцевих медіа для боротьби з російським інформаційним впливом. Корисними у цьому можуть бути, зокрема, радіо та друкована преса.

- Газети теж є важливою складовою, оскільки в місця, де недоступне радіо, можна надіслати друковану пресу, і вона на якийсь час замінить людям інші джерела, — говорить Герасим’юк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також