На пляж дорога закрита

4254 0

Ми у соцмережах:

На пляж дорога закрита

Ми, мешканці села Новостав і розташованих на його території дач, обурені тим, що з існуючих досі двох проходів на сільський пляж один закрив власник дачі на вулиці Миру, 91, а другий — власник дачі на вулиці Миру, 79. Хто, коли і на якій підставі дозволив таке беззаконня, чи розглядалось це питання на сесії сільської ради?

Ми, мешканці села Новостав і розташованих на його території дач, обурені тим, що з існуючих досі двох проходів на сільський пляж один закрив власник дачі на вулиці Миру, 91, а другий — власник дачі на вулиці Миру, 79. Хто, коли і на якій підставі дозволив таке беззаконня, чи розглядалось це питання на сесії сільської ради? Впевнені, що відбулось це за сприяння голови сільської ради п. Гуза, якому люди довірили посаду та владу і який мав би захищати інтереси людей. Минає літо, а ні ми, ні наші діти так і не мали змоги відпочити на пляжі, який багато років слугував людям, був місцем оздоровлення. На генеральному плані забудови дачного кварталу проходи до озера вказані, то як може хтось самовільно їх перегороджувати? Ольга ТАРАСЮК, Сергій ОШУРКОВ, загалом 46 підписів.

Коментар Анатолій Гуз, голова Зорянської сільської ради: — Ні я особисто, ні Зорянська сільська рада не давали нікому дозволу на закриття проходів до ставка, що в районі дачних ділянок у селі Новостав. Власники дач перегородили їх самовільно, але навряд чи вони допустили якесь порушення. Насамперед проходи до ставка, навіть перегороджені, продовжують виконувати свою основну функцію, передбачену проектно-конструкторським бюро агрофірми «Зоря» у генплані дачного масиву Новоставу — слугують для відведення дощових вод під час злив. Також варто взяти до уваги той факт, що самі ж дачники неодноразово скаржились на ті проходи, мовляв, ними по ночах лише вештаються п’яниці, які галасують, та злодії, які обкрадають дачі. І нарешті щодо так званого сільського пляжу. Насправді це пляж неофіційний, несанкціоноване місце відпочинку, яке облюбували окремі новоставці та рівняни-дачники. Цього пляжу на генплані немає. Чому проектно-конструкторське бюро свого часу його не передбачило? Можливо, щоб мати змогу збільшити розміри дачних ділянок за рахунок земель загального користування , але, вірогідніше, тому, що «узаконити» його у проекті було просто неможливо. Тобто не було можливості облаштувати до ставочка нормальні під’їзди для авто «швидкої» і МНС на випадок утоплення чи отримання травм під час пірнання у воду, виконати інші законодавчі вимоги щодо інженерного облаштування пляжів. Разом з тим вважаю за доцільне, щоб виконком та депутати Зорянської сільської ради, за погодженням з громадою села Новостав, виділили земельну ділянку під сільський пляж і вирішили всі питання щодо його облаштування відповідно до всіх передбачених норм і правил. Втім, вирішуватиме це сесія Зорянської сільради, запланована на 4 вересня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також