На пляжі у Рівному знайшли яйця гельмінтів

2407 0

Ми у соцмережах:

На пляжі у Рівному знайшли яйця гельмінтів

Протягом купального сезону працівники Рівненського обласного лабораторного центру проводили моніторинг за місцями масового відпочинку рівнян. Перевірили 15 санкціонованих пляжів та 16 стихійних.

Під час здійснення моніторингу за місцями масового відпочинку населення області з поверхневих водойм провели 866 досліджень за санітарно-хімічними показниками води, з них 52 не відповідали гігієнічним нормативам. Основна невідповідність реєструвалась за показниками каламутності, БПК та водневим показником на пляжах Володимирецького, Здолбунівського, Млинівського, Дубенського, Костопільського районів та у Рівному.

За мікробіологічними показниками працівники лабораторного виконали 388 досліджень, відхилення від санітарних норм зафіксували у 20 пробах. Нестандартні проби спостерігались у відібраних зразках із оз. Басів Кут, з місць масового відпочинку Дубні, Сарнах, Вараші, Радивилові, Корці, Здолбунові, Березному, Зарічному, Гощі та селі Воронках Володимирецького району. У пробі води з пляжу у Сарнах та в грунті пляжу озера Басів Кут у Рівному знайшли яйця гельмінтів.

Не зафіксували відхилень від санітарних норм у пробах води поверхневих водойм та грунту пляжів Дубровиці (річка Горинь), Товпижині (БВ «Мотор»), Хрінниках (КЗ дитячий санаторій «Хрінники», ОК «Чайка») та у Більській Волі (РОК «Біле озеро»). 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також