На Поліссі крадуть хризантеми

1747 0

Ми у соцмережах:

На Поліссі крадуть хризантеми

Кілька днів поспіль комунальна служба Дубровицької міської ради виявляє крадіжки рослин, які були висаджені в центрі міста. Злодіїв зацікавили хризантеми.

 

- Укотре просимо бережно ставитися до свого міста та шанувати працю комунальних служб! - закликають чиновники земляків.


Правоохоронці ж зазначають: подібні дії можуть розцінюватися як дрібне хуліганство, і як крадіжка.

Звісно дрібним хуліганством крадіжку квітів вважатимуть, якщо зловмисник потрапить до поля зору правоохоронців. Відповідно до статті 173 Адміністративного кодексу України, такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від 51 до 119 гривень, або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб. 

До речі, у Китаї, звідки родом більша частина хризантем, садові форми почали виводити ще 551 рік до нашої ери. Потім хризантеми були завезені до Японії, де стали національним символом. До Європи хризантеми завезли у XVII ст. Деякі види хризантем з успіхом можна вирощувати під відкритим небом, інші — тільки в оранжереях, але всі вони цінуються квітникарями за яскравість фарб, тривале цвітіння та легкість розмноження.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також