На Поліссі презентували гастрономічні традиції: ланцепупики, маглаї та схудні млинці (ВІДЕО)

698 0

Ми у соцмережах:

На Поліссі презентували гастрономічні традиції: ланцепупики, маглаї та схудні млинці (ВІДЕО)

Маглаї, сушену у печі рибу та вареники з чорницями з Володимирця можуть внести до переліку обʼєктів нематеріальної культурної спадщини області. Гастрономічні традиції громади з Полісся презентували у рамках проєкту "Рівненщина на смак".

Колектив "Надвечірʼя" приїхав до Володимирця із села Хиночі, щоб розказати, як готують маглаї — млинці з квасолею, повідомляє Суспільне. Одна з учасниць колективу Софія Кравчук поділилася, готувати — нескладно, а страва смачна та ситна:

- Варимо пару картоплин, товчемо їх так, як на товканицю. Тремо сиру картоплю, дві частини, змішуємо все, солимо, і вже наше тісто готове. Квасоля вариться раніше. Зваримо її, товчемо і формуємо такі малесенькі млинчики — маглаї. Всередину кладемо квасолю, обліплюємо, ставимо на пательню і в піч.

За донат на ЗСУ на презентації також можна було спробувати: ланцепупики, сушену рибу, вареники з чорницями, печений на черені хліб, схудні млинці, грибний суп, пиріжки по-володимирецьки тощо. Усі вони — традиційні для жителів окремих населених пунктів громади.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також